Suprasorb F

Suprasorb F

Transparentni poliuretanski film

Uputstvo za upotrebu

UPUTSTVO ZA UPOTREBU

Suprasorb F

Transparentni poliuretanski film

Osobine proizvoda:

Ovaj lepljivi izuzetno fin film je elastičan kao koža Primenjen na ranu ostvaruje vlažnu sredinu dok u isto vreme usled svoje mikroporozne strukture dozvoljava prolaz gasova i vodene pare

ili štiti ranu od ulaza mikroorganizama i tečnosti. Podnosi se veoma dobro čak i kad se duže zadržava na rani. Akrilatni lepak koji se nalazi na unutrašnjoj strani ovog filma je prijatan za

kožu, a previjanje je komforno i bezbolno, bez traume. Izuzetno tanak elastični film idealno prijanja i na delove tela koji su teško pristupačni za previjanje (prevoji, prepone i sl.).

Transparentan film omogućava i jasno vizuelno praćenje previjene rane čak i kad su prisutni kanila, infuzioni kateter ili dren.

Indikacije:

Upotrebljava se kod površinskih neinficiranih rana koje malo vlaže u fazi epitelizacije, kao sekundarno previjanje posle Suprasorba A, C, G.

Pakovanje:

Suprasorb F se pakuje pojedinačno, sterilan, u veličinama:

5x7cm, 10x12cm, 10x25cm, 15x20cm, 20x30cm ili u rolni: 10cmx10m,15cmx10m.

Čuvanje:

Suprasorb F mora da se čuva na hladnom i suvom mestu. Proizvodi su sterilni ukoliko se pakovanje ne otvori i ne ošteti.

Br.resenja: 515-02-0382-11-001

Proizvođač: Lohmann & Rauscher, Austrija

Uvoznik i distributer: SN MEDIC, Beograd

Surčinski put 11g tel/fax: 226-90-46

Dimenzije

Dimenzije kompresaRolna
5 cm x 7 cm10 cm x 10 m
10 cm x 12 cm15 cm x 10 m
10 cm x 25 cm10 cm x 1 m
15 cm x 20 cm
20 cm x 30 cm

 

Ovaj lepljivi izuzetno fini film je elastičan kao koža. Primenjen na ranu, sprečava prodor  mikroorganizama iz spoljašnje sredine i omogućava oslobađanje molekula vazdušne pare iz kože, ali postiže i održava vlažnost rane. Podnosi se veoma dobro čak i kad se duže nosi. Poliakrilasti lepak koža dobro podnosi, a previjanje je bezbolno. Izuzetno tanak elastični film idealno prijanja i na delove tela koji su teško pristupačni za previjanje (prevoji, prepone i sl.). Transparent film omogućava i jasno praćenje previjene rane čak i kadf su prisutni kanila, infuzioni kateteri ili drenovi, a može poslužiti i za fiksaciju istih.

Upotrebljava se kod površinskih neinficiranih rana koje malo vlaže u fazi epitelizacije, za postoperativni tretman rana, kao sekundarno previjanje posle Suprasorba A, Suprasorba C i Suprasorba G.

  •  Podstiče zarastanje rane putem visoke sposobnosti disanja
  • Laka primena
  • Bezbedno i fleksibilno prijanjanje omogućuje veliki komfor pri nošenju
  • Veoma dobro praćenje rane